Johara

Kovács Krisztina vagyok. 2006. októberében kerültem közelebbi kapcsolatba a hastánccal Szigeti Kata vezénylése alatt.

Mindig is vonzott a tánc, azon belül a kelet világa, így boldogan, nagy várakozással indultam a bemutató órára.
Már az első próbálkozások bebizonyították számomra, hogy ez az a dolog, amit szeretnék csinálni! Nem csak a tánc és a zene öröme töltött fel, hanem ahogy rájöttem, hogy milyen izmaim is vannak valójában! Azon kívül, hogy „rájöttem”, hogy nő vagyok, még a derékfájásom is elmúlt!  Minden egyes alkalom testileg és lelkileg is feltölt. Ha valami miatt nem tudok órára menni, már „elvonási tüneteim” vannak, és üresnek érzem a napomat! Az biztos, hogy ha táncolhatok, megszűnik körülöttem a világ, elfelejtem a napi gondokat, problémákat, és igazán boldog vagyok!

Miután Kata elköltözött Sopronból, volt tanítványai két csoportot is indítottak, ahol önfeledt hangulatban tölthettem boldog órákat a próbákon csodálatos emberek társaságában és maradandó élményeket adó fellépéseken is részt vehettem, akár bálon, falunapon, születésnapokon. Tudásszomjamat igyekeztem olyan neves oktatóktól csillapítani ( a teljesség igénye nélkül), mint Badriya, Hayet, Yasmin, Kahena, Kalila, Mahasti, Malova Vivien, Nadah, Nieto Mercedes, Schäfer Kata, Seres Zoli, Tóth Bea és természetes ki ne hagyjam azt az embert, aki ezt az egészet megismertette, sőt megszerettette velem, Szigeti Kata. Az Ő Workshopjaik nagy élményeket adtak nekem, és sokat tanultam tőlük! Köszönet érte!

A Kelet-Varázsa Hastáncformáció tagjaival a kezdetek óta együtt táncolunk, és mindig nagy összhangban voltunk egymással! Nem csak barátnők, hanem úgy gondolom igazi lelki társai is vagyunk egymásnak, ezért is ad annyi örömet számunkra az együtt táncolás. Nagy boldogan és lelkesedéssel alakultunk meg 2011. év elején, bízva abban, hogy azt a kiegyensúlyozott, boldog örömet, amit nekünk ez a tánc ad, átadhassuk másoknak is!

Kívánom, hogy mindenki tapasztalja meg ezt a boldogságot!